Gastlessen in 2021

woensdag, 16 december 2020

Gastlessen in 2021

Geachte leerkracht, docent, relatie,

Gastlessen in 2021

Ruim 20 jaar lang heeft LSG onafgebroken persoonlijke oorlogsverhalen in de klas gebracht. Het leek erop dat we begin 2020 (75 jaar na de bevrijding) het meeste aantal gastlessen ooit in de klas zouden gaan uitvoeren. 

Onze gastsprekers hadden zich al voorbereid op een druk seizoen, maar uiteindelijk werd de ernst van de situatie steeds duidelijker: Gastsprekers konden simpelweg de klas niet in. Als ouderen zijn zij het meest kwetsbaar voor het virus. Veel gastlessen werden geannuleerd. Maar net zoals de rest van Nederland hebben onze gastsprekers ook een digitaliseringsomslag gemaakt. Een vaste groep gastsprekers geeft nu gastlessen via Zoom. Op die manier hoeven zij niet fysiek aanwezig te zijn op school, maar kunnen tóch een inspirerende gastles geven aan uw leerlingen.

Uiteraard willen onze gastsprekers graag weer écht de klas in. De vraag is: ‘kan dit in 2021?’ Op die vraag kunnen we nog geen eenduidig antwoord geven. Daarvoor is de situatie simpelweg nog te onzeker. In een strenge lockdown zullen wij niet bemiddelen voor lessen in de klas. Maar als het aantal besmettingen laag is, dan wil een deel van onze gastsprekers graag bij u op school langskomen. Voorwaarde is wel dat de anderhalve-meter-regel gegarandeerd kan worden.

Omdat we beschikken over minder actieve gastsprekers in coronatijd, willen we u vragen om uw aanvraag op tijd in te sturen. U kunt uw aanvraag doen via www.steunpuntgastsprekers.nl en wij zullen per aanvraag beoordelen wat er mogelijk is. Vervolgens laten we ongeveer drie a vier weken voor de door u gewenste datum weten welke gastspreker er bij u op school langs komt.

Mocht u meer zekerheid willen dan kunt u een digitale gastles aanvragen. Voor meer informatie zie: https://steunpuntgastsprekers.nl/nieuws/nieuw-de-digitale-gastles.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons