Corona-nieuws voor docenten en relaties

donderdag, 01 oktober 2020

Corona-nieuws voor docenten en relaties

Geachte leerkracht, docent, relatie,

Er zijn opnieuw strengere regels ingesteld om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Dit heeft ook consequenties voor de ingeplande gastlessen. Hieronder leest u wat mogelijk is en wat niet.

Eén van de adviezen is om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Daarom heeft het Landelijk Steunpunt Gastsprekers besloten dat onze gastsprekers in de komende weken geen bezoek brengen aan scholen. Ook omdat het goed mogelijk is dat de huidige maatregelen verlengd worden, waardoor de les alsnog vervalt. Daarom raden we u aan om pas weer lessen in te plannen in 2021. Gastlessen in de klas zijn dan alleen mogelijk als u de standaard richtlijnen van het RIVM kunt garanderen (1,5 meter). U moet er rekening mee houden dat niet al onze gastsprekers beschikbaar zijn. Als ouderen zijn zij het meest kwetsbaar voor het virus. Om die reden hebben enkele gastsprekers aangegeven nog geen gastlessen te willen geven. Daarentegen wil een deel van onze gastsprekers wel graag weer lessen verzorgen, op voorwaarde dat de anderhalve-meter-regel gegarandeerd kan worden. Inmiddels bieden wij ook digitale gastlessen aan waarbij gastsprekers via beeldbellen een gastles op afstand geven.

  • U wilt een gastspreker uitnodigen in de klas? Wat moet u doen?

Vul het aanvraag formulier in op onze website:

https://steunpuntgastsprekers.nl/aanvraag-onderwijsinstelling

  • U wilt een digitale gastles. Wat moet u doen?

Gastsprekers verzorgen via beeldbellen een gastles op afstand. Zo hoeven zij niet fysiek aanwezig te zijn op school, maar kunnen tóch een inspirerende gastles geven aan uw leerlingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jelmer Holwerda via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons