Corona-nieuws voor docenten en relaties

maandag, 10 augustus 2020

Corona-nieuws voor docenten en relaties

Geachte leerkracht, docent, relatie,

De maatregelen vanwege het Coronavirus hebben uiteraard ook gevolgen voor de gastlessen van onze gastsprekers. Wat is wel mogelijk en wat niet? Met deze brief informeren we u over de consequenties en mogelijkheden voor de gastles op uw school.

Sinds kort plannen wij weer gastlessen in. Dit is mogelijk als u het naleven van de RIVM richtlijnen kunt garanderen. U moet er rekening mee houden dat niet al onze gastsprekers beschikbaar zijn. Als ouderen zijn zij het meest kwetsbaar voor het virus. Om die reden hebben enkele gastsprekers aangegeven nog geen gastlessen te willen geven. Daarentegen wil een deel van onze gastsprekers wel graag weer lessen verzorgen, op voorwaarde dat de anderhalve-meter-regel gegarandeerd kan worden. Inmiddels bieden wij ook digitale gastlessen aan waarbij gastsprekers via beeldbellen een gastles op afstand geven.

  • U wilt een gastspreker uitnodigen in de klas? Wat moet u doen?

Vul het aanvraag formulier in op onze website:

https://steunpuntgastsprekers.nl/aanvraag-onderwijsinstelling

  • U wilt een digitale gastles. Wat moet u doen?

Gastsprekers verzorgen via beeldbellen een gastles op afstand. Zo hoeven zij niet fysiek aanwezig te zijn op school, maar kunnen tóch een inspirerende gastles geven aan uw leerlingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jelmer Holwerda via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons