Corona-nieuws voor docenten en relaties

vrijdag, 13 maart 2020

Corona-nieuws voor docenten en relaties

Vanwege het Coronavirus zijn er ingrijpende maatregelen afgekondigd voor heel Nederland. Het reizen met het openbaar vervoer wordt afgeraden, bijeenkomsten met grote groepen worden afgelast en contact met ouderen dient beperkt te worden. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de gastlessen van onze gastspreker. Zij behoren tot de risicogroep die het meest kwetsbaar is voor dit virus. Het Landelijk Steunpunt Gastsprekers heeft daarom besloten om per direct alle gastlessen tot en met 6 april te annuleren.

Wat betekent dit precies?

 • Is het mogelijk om een gastles te verplaatsen?

  Indien u de gastles wil verplaatsen, dan kunt u in onderling overleg met de betreffende gastspreker zelf een nieuwe datum plannen. Wij adviseren u om dan een datum te kiezen aan het einde van mei, zodat er een ‘veilige marge’ is met het oog op mogelijke ontwikkelingen rondom Corona de komende tijd. De contactgegevens van de gastspreker heeft u eerder van ons ontvangen.

 • Moet ik bij een verplaatsing nog iets doen?

  Ja, indien u met de gastspreker een nieuwe datum heeft afgesproken, geeft u dat dan door aan het Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Kan ik een gastles annuleren?

  Ja dat kan. Indien u de gastles wilt annuleren, geeft u dat dan zo spoedig mogelijk door aan het Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Wat gebeurt er met de gastlessen na 6 april?

  Gastlessen vanaf 7 april blijven vooralsnog gewoon ingepland staan. Wij volgen het nationale beleid en informeren u op tijd wanneer dat relevant is voor uw situatie.

 • Wat zijn de financiële gevolgen?

  De financiële gevolgen zijn afhankelijk van uw keuze (verplaatsen van de gastles of definitief annuleren). Wanneer de gastles verplaatst wordt zijn er geen financiële consequenties.

  Wanneer de gastles definitief geannuleerd wordt kunt u uw geld terugkrijgen; vermeld u in dat geval het IBAN-nummer waarop u het wilt ontvangen.

  Sommige scholen kiezen ervoor om de reeds betaalde factuur niet terug te vorderen, maar het als gift te doneren aan het Steunpunt Gastsprekers en/of Kamp Westerbork. Mocht dit voor u ook het geval zijn, vermeld u dan ‘factuur is gift’.

We hopen dat we op deze manier een bijdrage leveren aan het waarborgen van ieders gezondheid en het nationale belang om het Coronavirus te beteugelen. Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons