Digitale gastles

woensdag, 12 januari 2022

Digitale gastles

Door de Omikron variant lopen de besmettingen weer op en zijn er soms geen 'gasten van buiten' welkom op scholen. Daardoor is het niet altijd mogelijk om gastsprekers uit te nodigen. Maar gelukkig bieden wij al geruime tijd digitale gastlessen aan. Via Zoom wordt een videoverbinding tot stand gebracht en de gastspreker vertelt zijn verhaal vanuit huis, terwijl de leerlingen vanuit het klaslokaal naar de gastspreker kunnen luisteren en hem/haar vragen kunnen stellen.

Een digitale gastles aanvragen? Lees dan de stappen hieronder door:

  • - U vult het aanvraagformulier in op onze website. Geef daarbij aan dat het om een digitale les gaat. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • - Wij zullen zorgen dat er een gastspreker aan u gekoppeld wordt en u krijgt de contactgegevens van de gastspreker + een zoomlink.
  • - U belt de gastspreker alvorens de gastles begint, zodat de digitale les praktisch en inhoudelijk kan worden besproken.
  • - Zowel gastspreker als docent openen de zoomlink op het afgesproken tijdstip.
  • - De gastles kan beginnen. (Zorg ervoor dat de gastspreker de leerlingen kan zien. Interactie is een wezenlijk onderdeel van de gastles en het is voor de gastspreker fijn om te zien tegen wie hij/zij praat) .

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons