algemene voorwaarden

  • Scholen in het basisonderwijs betalen €30,- per gastspreker per dag.
  • Overige onderwijsinstellingen (VO, MBO, HBO, universiteit) betalen €35,- per gastspreker per dag.
  • Niet-onderwijsinstellingen betalen de reiskosten van de gastspreker (a € 0,30/km excl. Btw) en daar bovenop €30,- (excl. Btw) bemiddelingskosten.

  • Bij de reiskosten hanteren wij een minimum van €10,- (excl. Btw)

Annulering

Een wijziging of annulering van een gastles is niet vrijblijvend. Wanneer u de afspraak wilt wijzigen of afzeggen kunt u dit kosteloos per telefoon of per e-mail doen mits u dit binnen 10 werkdagen na dagtekening van de bevestiging van de gastles meldt. Daarna zijn wij genoodzaakt extra kosten in rekening te brengen van €20,- (basisonderwijs) of €30,- (vanaf niveau VO en niet-onderwijsinstellingen) per gastles. Deze kosten zijn geheel voor rekening van de aanvrager.

Ziekte

Mocht een gastspreker zich ziekmelden dan zorgt het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden – in goed overleg - voor een alternatieve spreker, of wordt de gastles op een alternatieve datum alsnog verzorgd. Mocht u besluiten om geen gastles meer af te nemen, dan wordt het gefactureerde bedrag teruggestort.

Corona

Onze gastsprekers zijn op hoge leeftijd en behoren tot de risicogroep die het meest kwetsbaar is voor het virus. Voor hen is het van extra belang dat u als school een veilige omgeving creëert. Daarom stellen wij als voorwaarde voor de gastles dat de RIVM richtlijnen worden nageleefd.

Praktisch houdt dit het volgende in:

  1. De gastspreker houdt 1,5 meter afstand van zowel docent als leerlingen.
  2. Ventileer het klaslokaal extra goed.
    • Open een raam in het klaslokaal
  3. Zorg er voor dat de gastspreker geen looproute tussen leerlingen hoeft af te leggen. Bijvoorbeeld door de gastspreker via een achterdeur of op het schoolplein te ontvangen en hem/haar te assisteren bij de looproute naar het lokaal.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons