Lesmateriaal: geef vrijheid een gezicht

Trijneke & Sara

Voor basisonderwijs & VMBO (onderbouw).

Trijneke (88) en Sara (15) waren allebei zes jaar toen de oorlog uitbrak. Trijneke moest onderduiken vanwege de verzetsactiviteiten van haar vader Johannes Post tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sara vluchtte uit Aleppo (Syrië) via Libanon naar Nederland en woont inmiddels vijf jaar in Wassenaar.

bekijk hier de trailer

Lesmaterialen

Emmy en Wahhab

voor VMBO (bovenbouw), havo & vwo, MBO

Emmy (82) en Wahhab (25) zijn allebei vervolgd om wie ze zijn. Emmy is Joods en overleefde de Holocaust door onder te duiken. Wahhab overleefde de genocide op zijn volk, de Yezidi, door na een onderduikperiode uit Irak te vluchten naar Nederland.

bekijk hier de trailer

Lesmaterialen

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons