Wij Waren Erbij genomineerd voor de Thea Beckmanprijs van 2020

woensdag, 22 april 2020

Wij Waren Erbij genomineerd voor de Thea Beckmanprijs van 2020

Onlangs is ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers het boek 'Wij Waren Erbij: Oorlogsherinneringen' uitgegeven. Deze week hebben wij te horen gekregen dat het boek is genomineerd voor de Thea Beckmanprijs van 2020. De prijs voor het beste historische jeugdboek. Een enorme eer voor ons, maar vooral een eer voor de twaalf gastsprekers waarover het boek gaat. Zij vertelden hun oorlogsverhaal aan de Schrijvers van de Ronde Tafel. Die tekenden de verhalen vervolgens op zodat ze geschikt zijn voor kinderen van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

De twaalf aangrijpende verhalen geven een veelzijdig beeld van wat oorlog met je doet op jonge leeftijd. Wat doe je als je moet onderduiken, je een andere naam krijgt en je niet weet of je ouders je ooit nog komen halen? Of als je moet rennen voor je leven en dan ziet dat jouw hele familie in een andere trein zit dan jij? En als je opeens niet meer welkom bent in je eigen land? Hoe is het om in het donker verzetskrantjes rond te brengen, en nooit zeker te weten of je wordt gevolgd? Of om te moeten werken voor de vijand? En wat moet je doen als je eigen vader tijdens de oorlog een verkeerde keuze heeft gemaakt?

Het boek is samen met nog 9 andere boeken genomineerd. Rondom de meivakantie maakt de jury de vijf titels van de shortlist bekend. Bij deze vijf titels worden door vijf studenten van de Willem de Kooning Academie korte animatiefilms gemaakt.

Wilt u een exemplaar bestellen? Dat kan via onze website. De prijs van het boek is € 19,95 inclusief verzendkosten. 

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons