We zijn weer begonnen!

dinsdag, 05 september 2023

We zijn weer begonnen!

De tenten liggen weer op zolder, de caravans staan in de stalling, kortom de zomervakantie ligt weer achter ons, het schooljaar 2023/24 is begonnen.

Het Landelijk steunpunt Gastsprekers WOII-Heden is ook weer begonnen. Voor het komende schooljaar staan er weer ruim 200 gastsprekers met diverse achtergronden voor u klaar. Ze kunnen in heel Nederland op scholen en andere locaties gastlessen voor u verzorgen. Wij bemiddelen deze lessen graag, ook voor u.

De gastlessen kunnen verzorgt worden vanaf groep zeven en zijn geschikt voor alle niveaus van onderwijs. Een gastsprekers is op allerlei manieren inpasbaar, denk aan lessen geschiedenis, burgerschap en maatschappijleer maar ook aan een thema weken over de Holocaust, antisemitisme, kolonialisme of democratie.

Buiten het onderwijs zijn onze sprekers ook actief, ze geven bijvoorbeeld lezingen bij verenigingen en spreken op herdenkingen.

Twijfelt u of een gastspreker inpasbaar is binnen uw les, of andere activiteit, neemt u dan gerust contact op om uw wensen door te spreken.

Onze gastsprekers zijn het hele jaar door inzetbaar. Het voorjaar is voor ons de drukste periode van het jaar.  In die periode komt het wel eens voor dat wij niet aan alle verzoeken kunnen voldoen, in het najaar en in de winter lukt dat meestal wel. U kan nu nog lessen aanvragen voor dit najaar maar ook al voor het voorjaar 2024. Overweegt u een aanvraag te doen voor het voorjaar 2024, dan is het raadzaam, dit tijdig te doen om teleurstelling te voorkomen.

Aanvragen doet u hier: https://steunpuntgastsprekers.nl/gastspreker-aanvragen

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons