Project Geef Vrijheid een Gezicht

dinsdag, 28 februari 2023

Project Geef Vrijheid een Gezicht
Project Geef Vrijheid een Gezicht
Max (92) en Parisa (44) geven samen duo-gastlessen op scholen. Ze voelen zich zielsverwant, want beide moesten vluchten voor hun leven. Parisa vluchtte met haar twee kinderen uit Iran. Max vluchtte in zijn eentje, zonder ouders, voor de nazi’s en overleefde door onder te duiken. In de duo-gastles van het project “Geef Vrijheid een Gezicht” komen beide geschiedenissen samen.

Twaalf duo’s verzorgen LIVE duo-gastlessen voor VO, MBO, HBO en universiteit.

Dit project is een samenwerkingsverband met Vluchtelingenwerk Nederland.

Er zijn eenmalige kosten van € 200,- aan deze gastles verbonden. Voor vragen kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Direct aanmelden kan via deze link

Gratis online lesmateriaal
Samen met Nationaal Comité 4en5 mei hebben we ook gratis online lesmateriaal gemaakt, kant en klaar voor gebruik in de klas. Dit lesmateriaal is gedifferentieerd naar onderwijsniveau, en ook geschikt voor basisonderwijs. Maak kennis met Trijneke & Sara en Emmy & Wahhab, en leer niet alleen welke impact oorlog en onderdrukking heeft, maar ook wat de waarde van vrijheid concreet betekent voor een ander én voor de leerling zelf. Het online lesmateriaal is beschikbaar op 5 onderwijsniveaus, met de mogelijkheid voor de docent om ook naar eigen inzicht te differentiëren door gebruik te maken van de ingebouwde slices, zodat per klas maatwerk geleverd wordt.

Bekijk het gratis lesmateriaal op onze website. Klik hier

Mission Statement
Oorlog, onderdrukking en vluchten is van alle tijden. De Tweede Wereldoorlog was een buitengewoon zware tijd van oorlog en onderdrukking. De bevrijding in 1945 luidde een nieuwe periode van vrijheid in, die tot op de dag van vandaag duurt. Sindsdien vormen mensenrechten en democratische waarden de hoeksteen van onze samenleving, waarmee we de verworven vrijheid veilig stellen. De vrijheid die tijdens WO2 in Nederland ontbrak, ontbreekt tegenwoordig in vele andere landen ter wereld. In Syrië, Iran en Irak is oorlog en onderdrukking nog steeds actueel. Vluchtelingen uit die landen zoeken naar vrijheid. Maar waar vinden ze die en wie hebben ze daarbij nodig? Wat heeft onze vrijheid te maken met hun vrijheid?” Door het verbinden van verhalen van mensen van toen en van nu houden we de herinneringen levend en brengen we tegelijkertijd de (nieuwe) ervaringen dichter bij huis. Ver weg wordt dichtbij. Lang geleden wordt nu. Heden en verleden komen samen. Deze verbinding zorgt voor herkenning, draagt bij aan het creëren van begrip voor elkaar en het vergroten van draagvlak voor vluchtelingen in Nederland.

logo GVEG LIVE RGB

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons