Meerstemmigheid

woensdag, 14 september 2022

Meerstemmigheid

De oorlog vanuit meerdere perspectieven belichten, dat is de kracht van het Steunpunt Gastsprekers. Elk persoonlijk verhaal is uniek, verteld vanuit een ander oogpunt. Dat maakt dat het LSG een ongekende meerstemmigheid aanbied.

Burgerverhalen over het bombardement op Arnhem, Joodse verhalen over de onderduik of het gevangen zitten in een concentratiekamp, verhalen over verzet tegen de bezetter, of verhalen van kinderen van NSB’ers die vertellen over de impact van de keuzes van hun ouders.

Naast al deze verhalen zijn er ook gastsprekers die vertellen over Nederlands Indië. De laatste jaren krijgt deze geschiedenis een steeds prominentere plek in de Nederlands geschiedschrijving en het onderwijs. Nog steeds kunnen veel ooggetuigen vanuit eigen ervaring vertellen over deze historie: Over de Jappenkampen, de Bersiap en over de terugkeer naar het koude Nederland. Hoe was het om dit als kind allemaal mee te maken? Na afloop van de vertelling kunnen uw leerlingen hun vragen stellen aan de gastspreker.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons