Joshua Ossendrijver: 'Vlucht'

zondag, 04 april 2021

Joshua Ossendrijver: 'Vlucht'

Direct na zijn geboorte in 1943 werd hij door zijn joodse ouders op een onderduikadres afgestaan aan het Rotterdamse echtpaar Slegt. Hij heet vanaf dat moment Klaas Slegt. Zijn hele leven twijfelt Klaas over zijn identiteit: wie ben ik nu precies? Pas vele jaren later ontdenkt hij wie hij werkelijk is: Josua Ossendrijver. 

Inmiddels vertelt Josua zijn oorlogsverhaal al vele jaren op scholen via het Landelijk Steunpunt Gastsprekers. Maar inmiddels zijn er ook al meerdere boeken van zijn hand verschenen. De nieuwste is het boek 'vlucht'.

Vlucht is een raamvertelling waar een viertal binnenverhalen met elkaar als draden samenhangend zijn verweven tot een doek.

Zo is er het Joodse meisje Rosa, dat na de Kristallnacht vanuit Hamburg aan boord van de St. Louis probeert nazi-Duitsland te ontvluchten. Maar ook Maher, een Syrische jongeman die in paniek voor IS op de vlucht slaat, nadat hij zijn vader en zus door de IS heeft zien afslachten. Een andere verhaallijn wordt gevormd door Michael, een vrijwilliger bij de hulp aan bootvluchtelingen op het Griekse Kos. En dan is er ook nog Willem, een man die voor zichzelf en het leven op de vlucht is. 

het boek 'vlucht' is te bestellen via Josua's eigen uitgeverij Bubulcus. Voor een gesigneerd exemplaar: stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of koop het boek via bol.com.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons