Het kan weer: gastlessen in de klas!

vrijdag, 10 september 2021

Het kan weer: gastlessen in de klas!

Onze gastsprekers gaan weer de klas in! Ongeveer 1,5 jaar lang hebben de gastlessen op een laag pitje gestaan, maar zowel gastsprekers als docenten hebben er vertrouwen in en voor dit najaar staan meerdere lessen ingepland.

We zijn blij dat gastlessen enorm populair blijven. Dit blijkt niet alleen uit het alsmaar toenemende aantal aanvragen voor gastlessen, maar ook uit het onafhankelijke onderzoek van Verwonderzoek waarin docenten werd gevraagd om de gastlessen te beoordelen. Die beoordeling liet zien dat docenten de gastlessen in de huidige vorm zeer waarderen. De gastlessen werken goed doordat leerlingen persoonlijk contact kunnen maken met de gastspreker, vragen kunnen stellen en het verhaal kunnen ‘aanraken’.

We hopen dit schooljaar dan ook weer veel impactvolle gastlessen in te plannen en op die manier de oorlog een gezicht te geven. Door de ervaringen en gevolgen van de oorlog terug te brengen naar het menselijke niveau zien leerlingen in dat oorlog niet zo maar een afstandelijk gebeurtenis uit een geschiedenisboek is, maar een echte gebeurtenis die nog steeds gevolgen heeft voor mensenlevens vandaag de dag. Dit inzicht brengt wat te weeg. In de woorden van een docent: "Wat het met de leerlingen doet is dat het ze raakt. Ik merk dat het binnenkomt!''

Vraag een gastles aan via https://steunpuntgastsprekers.nl/gastspreker-aanvragen

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons