Geef Vrijheid een Gezicht LIVE

donderdag, 24 maart 2022

Geef Vrijheid een Gezicht LIVE

Oorlog en vluchten is van alle tijden en actueler dan ooit nu de oorlog in Oekraïne is uitgebroken. Vluchtelingen zijn op zoek naar veiligheid en vrijheid. Maar waar vinden ze die? Wie hebben ze daarbij nodig? En wat heeft hun vrijheid te maken met de onze?

Het project Geef Vrijheid een Gezicht combineert verhalen van toen & nu én daar & hier. Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog en vluchtelingen van nu verzorgen samen gastlessen op scholen. Zoals Emmy (84) die als Joods meisje overleefde door onder te duiken, terwijl haar hele familie werd vermoord. Samen met de Iraakse Wahhab (26) vertelt ze aan jongeren hoe het is om vervolgd te worden om wie je bent. Wahhab is gevlucht voor IS omdat hij Yezidi is, vele van zijn familieleden zijn vermoord. Nu bouwt hij in Nederland een nieuw leven op.

Naast Emmy en Wahhab zijn er nóg 12 duo’s actief, die elk in een inspirerende duo-gastles met jongeren in gesprek gaan. Jongeren leren zo niet alleen welke impact oorlog en vluchten heeft, maar ook wat de waarde van vrijheid is voor een ander én voor henzelf.

Het project is een samenwerking van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers en Vluchtelingenwerk. Meer informatie en de bijbehorende (gratis) online lessen zijn te vinden op www.steunpuntgastsprekers.nl

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons