Gastspreker Lea van Coeverden in productie RTV Gouwestad

maandag, 04 mei 2020

Gastspreker Lea van Coeverden in productie RTV Gouwestad

Onlangs bracht RTV Gouwestad dit interview uit met gastspeker Lea van Coeverden. Haar ouders zaten tijdens de oorlog ondergedoken. Lea vertelt hun verhaal en welke invloed deze donkere periode in het leven van haar ouders op haar hebben gehad.

Hieronder de inleidende tekst en de link naar het interview:

Dit jaar zijn 4 en 5 mei totaal anders dan anders.

Maar misschien worden deze meidagen daarom wel heel bijzonder.

Kunnen we door onze intelligente lockdown misschien beter begrijpen hoe het is om onder te moeten duiken, afgevoerd en vermoord te worden. Om jaren in angst en onzekerheid te verkeren over je eigen leven en dat van je familie en dierbaren.

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd. Van de Nederlandse Joden was toen 80% vermoord.

Een Joodse man en vrouw leerden elkaar, enkele jaren na de bevrijding, kennen. Ze durfden, ondanks alle verschrikkingen van de oorlog, een nieuw leven te beginnen.

Wim Bleeker praat met hun dochter, Lea van Coeverden, over haar ouders. En over de gevolgen van die oorlog op hun leven en dat van de volgende generaties. Dit is haar eerbetoon aan haar ouders.

Deze productie is gemaakt door een deel van het team van RTV Gouwestad: Wim Bleeker, Kees Nieuwveld, Sylvia Schuurman, Nanghialay Zarifi, Hanno Schuurman, Roelie Spijkerboer, Lea van Coeverden en Co Sturm. Decor Patrick Meijboom.

 

 

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons