Gastspreker Betty Mock onthult informatiebord Albert Wittenberg

dinsdag, 19 april 2022

Gastspreker Betty Mock onthult informatiebord Albert Wittenberg

Gastspreker Betty Mock werd in 1943 als baby door haar Joodse ouders afgegeven aan verzetstrijder Albert Wittenberg. Albert en zijn vrouw Janna ontfermden zich over haar, waardoor Betty de oorlog overleeft. Zelf moet Albert zijn verzetswerk met de hoogtste prijs betalen. Hij wordt in 1944 opgepakt, vervolgens gedeporteerd en in 1945 vermoord.

In 2020 werd als eerbetoon aan Albert al een straatnaam naar hem vernoemd, het Albert Wittenbergplein in Amsterdam. Nu is op dit zelfde pleintje ook een informatiebord over Albert onthuld. Hierboven ziet u de afbeelding van het bord.

 

 

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons