De drukke maanden komen er weer aan!

vrijdag, 22 februari 2019

De drukke maanden komen er weer aan!

De drukke periode komt er weer aan, de maanden maart, april en mei. Traditiegetrouw worden dan de meeste gastlessen verzorgd en dat zal dit jaar niet anders zijn. Als we twee willekeurige datums uitkiezen, bijvoorbeeld 8 en 9 april 2019, dan staan er op die twee dagen al meer dan 60 lessen ingepland verdeeld over 31 scholen.

Een behoorlijke prestatie. Helemaal gezien de respectabele leeftijden van de mensen die dit allemaal mogelijk maken. De onvermijdelijke vraag die wij dan ook veel gesteld krijgen is of het aantal gastsprekers niet verminderd gezien we nu in 2019 zijn beland. Enerzijds moeten we dan toegeven dat er af en toe iemand aangeeft te stoppen. Ook krijgen we te maken met gastsprekers die overlijden. Iets wat niet zo vreemd is gezien de leeftijden. Maar anderzijds  hebben zich de afgelopen twee maanden weer vijf 1e generatie gastsprekers aangemeld en gaan we met hen de voorbereidingen in, zodat ze hun persoonlijke verhaal zo snel mogelijk in de klas kunnen vertellen. Vijf 80-plussers die allemaal voelen dat zij een verhaal te vertellen hebben en dat kinderen die opgroeien in een compleet andere wereld iets kunnen hebben aan dat persoonlijke verhaal.

Twee van de oudste gastsprekers die bij ons zijn aangesloten, Rie Verbraeken en Chris de Leeuw, respectievelijk geboren in 1921 en 1925, zullen op 18 april 2019 beiden een gastles verzorgen op de CBS de Bethelschool in Beverwijk. Het is bijna onwerkelijk om te beseffen dat zij, toen de oorlog uitbrak, nog een aantal jaren ouder waren dan de kinderen aan wie zij hun persoonlijke verhaal vertellen. En dat in het jaar 2019! Dat maakt een gastles zo speciaal!

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons