Beatrix bij Jubileum Werkgroep Herkenning

woensdag, 24 november 2021

Beatrix bij Jubileum Werkgroep Herkenning

Op 20 november vierde Werkgroep Herkenning haar 40 jarig bestaan. Daarbij was ook prinses Beatrix aanwezig. Zij nam het nieuwe jubileumboek in ontvangst en sprak persoonlijk met enkele leden van werkgroep Herkenning. De Werkgroep is opgericht in 1981 en biedt hulp aan kinderen waarvan de ouders tijdens de oorlog politiek fout waren. Na de oorlog ervoeren veel kinderen schuld en maatschappelijke veroordeling vanwege de keuzes die hun ouders gemaakt hadden. Uitsluiting en afwijzing kwam veel voor. Hoe ga je om met deze erfenis van de oorlog? Wat doet dit met een kind? En hoe verwerk je dit later in je leven?

Bij het Landelijk Steunpunt Gastsprekers zijn verschillende gastsprekers aangesloten die met bovenstaande vragen hebben geworsteld en daarin hun gastles over vertellen. Zij spreken over het verhaal van ouders en vervolgens hun eigen worsteling met deze familiegeschiedenis. Via onze website kunt u een gastles van kinderen van politiek foute ouders aanvragen.

Klik hier om een gastles aan te vragen

Meer lezen over het 40 jarig jubileum? zie de onderstaande links:

Artikel NRC

Artikel NOS

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons