250 digitale gastlessen!

dinsdag, 04 mei 2021

250 digitale gastlessen!

De gastles digitaal. Ruim een jaar geleden hadden we er om moeten lachen, maar aan het eind van deze maand verzorgen we de 250ste digitale gastles. Corona dwong ons er toe, maar inmiddels zijn onze gastsprekers bedreven Zoom gebruikers: Zij delen hun scherm om een PowerPoint of kort filmpje te tonen en beantwoorden vervolgens de vele vragen van leerlingen en studenten. 

Op de foto ziet u Mattie Tugendhaft die aan leerlingen van een groep 8 zijn onderduikverhaal vertelt. Zijn vrouw zit naast hem en overleefde een deportatie vanuit Kamp Westerbork naar concentratiekamp Bergen Belsen.

Na afloop van de les ontvingen we bovenstaande foto van de docent, met daarbij de volgende woorden: 

''Mattie heeft ons vanaf minuut 1 meegenomen in zijn verhaal. Zeer mooi/knap hoe hij dit deed! Er zijn geen woorden die kunnen uitdrukken hoe belangrijk dit is. Veel kinderen hebben er thuis ook nog met hun ouder over gesproken en wij uiteraard ook in de klas. Dank jullie wel!!!''

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons