Trijneke Blom Post (NOS)

dinsdag, 17 mei 2022

Trijneke Blom Post (NOS)

Trijneke Blom Post groeide er op: Nieuwlande. Een dorpje dat bekend zou worden door de oorlog. Nergens was er een plek te vinden waar zo massaal onderduikers waren verstopt. Trijneke is de dochter van één van de bekendste verzetstrijders uit Nederland: Johannes Post. Hij was de spil van het verzet in Nieuwlande en later ook het landelijk verzet. In de documentaire 'Nieuwlande: onverzettelijk onderduikdorp' wordt op dit bijzondere dorp ingezoomd. Trijneke vertelt over het verzetswerk van haar vader en wat dit voor haar betekende.  

 Klik hier om de documentaire te bekijken!

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons