Sara de Vries (Oorlogsgravenstichting)

zondag, 20 februari 2022

Sara de Vries (Oorlogsgravenstichting)

Meer dan 18.000 Joodse kinderen uit Nederland zijn tijdens de oorlog vermoord in concentratie en vernietigingskampen. Onder hen was ook Celine (Lineke) de Vries. De Oorlogsgravenstichting heeft in samenwerking met gastspreker Sara de Vries een kort filmpje gemaakt ter herinnering aan Lineke.

In 1943 werd Lineke opgepakt en gevangengezet in concentratiekamp Vught. Vanaf Vught werd zij via Kamp Westerbork naar Sobibor gedeporteerd.  Op de trein waarmee zij uit Westerbork vertrok zaten meer dan 3000 personen, waaronder honderden kinderen. Zij werden allemaal direct bij aankomst vermoord. Zo ook Lineke. Lineke de Vries werd 6 jaar.

Hieronder is de video over Lineke de Vries te zien. 

Gastspreker Sara de Vries is het nichtje van Lineke en vertelt tijdens haar gastles wat er met Lineke en haar familie is gebeurd. Wilt u Sara uitnodigen voor een gastles. Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons