Rozette Kats (Buitenhof)

maandag, 01 mei 2023

Rozette Kats (Buitenhof)

Eén dag voor haar 6e verjaardag ging Rita bij haar 'papa' op schoot gaan zitten. Hij moest haar iets vertellen; namelijk dat hij niet haar vader was, en haar moeder was niet haar moeder. Haar echte ouders hadden haar in de oorlog afgegeven en waren vermoord. Haar naam was ook niet Rita van der Weg, maar Rozette Kats. Dat korte moment had grote impact op haar leven. 

Tientallen jaren later, in januari 2023 staat Rozette in de Bundestag om daar alle parlementsleden toe te spreken tijdens de jaarlijkse Holocaust herdenking. In het programma Buitenhof werd ze er over geinterviewd.

Klik hier om interview te bekijken

Leave a comment

You are commenting as guest.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons