Rie Vebraeken - Blommaart

donderdag, 17 december 2020

Rie Vebraeken - Blommaart

Marie Verbraeken - Blommaart is onze oudste gastspreker. Op het moment van schrijven 99 jaar!

Nog steeds vertelt zij haar oorlogsverhaal vol energie en bevlogenheid op scholen.  Toen de oorlog uitbrak was Marie 19 jaar en daarmee was ze in 1940 al vele jaren ouder dan de leerlingen die nu naar haar verhaal luisteren. En dat verhaal is een bijzonder verhaal: Marie helpt verschillende mensen aan een onderduikadres en verricht als koerier tussen Goes en Hulst belangrijk werk door bonkaarten en boodschappen te vervoeren. Wanneer Marie tijdens een nachtelijke fietstocht wordt gevolgd, blijkt er verraad te zijn gepleegd. UIteindelijk beland ze in Kamp Vught.

Trouw maakte een reportage over haar.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons