Mink Kaszo (Trouw)

donderdag, 04 mei 2023

Mink Kaszo (Trouw)

Minka's verhaal begint al als ze nog in de buik van haar moeder zit. Op het adres waar haar moeder is wordt aangebeld en ze vragen naar haar. Haar tante springt voor haar in de plaats, doet de deur open en zegt dat zij het is. Haar tante die ook in het verzet zat, werd weggevoerd naar het Oranjehotel in Scheveningen. Minka is eind 1943 in de kraamkliniek in Den Haag geboren. “Ik was eigenlijk een illegale baby en ben niet aangegeven bij de burgerlijke stand. Mijn ouders werden gezocht en zaten ondergedoken. Na haar geboorte in de kraamkliniek Frankenslag duikt het gezin snel weer onder en overleven zo de oorlog.

In Trouw vertelt Minka over de impact van de oorlog toen zij opgroeide.
 

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons