Leny Crins-Probst (Volkskrant)

woensdag, 09 september 2020

Leny Crins-Probst (Volkskrant)

Vanaf mei 1943 werd de arbeitseinsatz officieel in Nederland ingevoerd. Mannen werden verplicht tewerkgesteld in het Derde Rijk om bij te dragen aan de Duitse oorlogsindustrie. Het was de bedoeling om bijna 1,5 miljoen Nederlanders in te zetten voor dit werk, maar dit is niet gelukt. 500.000 Nederlandse mannen werden uiteindelijk wel tewerkgesteld en één van hen was Alois Probst. Als Nederlandse militair kreeg hij een oproep zich te melden. Daardoor werd hij officieel krijgsgevangene en tewerkgesteld in het het huidige Tsjechie. Zijn dochter Leny vertelt op scholen wat haar vader heeft meegemaakt tijdens de oorlogsjaren. De volkskrant maakte hier een artikel over dat onderdeel uitmaakt van de serie 'mijn bevrijding'.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons