Herman Polak (Het Klokhuis)

maandag, 24 augustus 2020

Herman Polak (Het Klokhuis)

In 1941 sprak de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt -in een speech die later bekend kwam te staan als zijn 'Four Freedoms Speech'- over vier essentiele menselijke vrijheden. Hij sprak de wens uit deze vrijheden in de toekomst voor iedereen te waarborgen. Eén van die vrijheden is 'vrijheid van vrees', ook wel genoemd 'vrijheid van agst'. Het Klokhuis maakte een aflevering over dit onderwerp en gastspreker Herman Polak vertelt hierin zijn oorlogsverhaal.

Herman moest tijdens de oorlog onderduiken. Hij weet daarom als geen ander wat het betekent om zijn vrijheid te verliezen. Helaas maakt zijn verhaal duidelijk dat vrijheid van angst niet vanzelfsprekend is.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons