Gusta Olivier-Vonk (Het Klokhuis)

zondag, 23 augustus 2020

Gusta Olivier-Vonk (Het Klokhuis)

In 1941 sprak de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt -in een speech die later bekend kwam te staan als zijn 'Four Freedoms Speech'- over vier essentiele menselijke vrijheden. Hij sprak de wens uit deze vrijheden in de toekomst voor iedereen te waarborgen. Eén van die vrijheden is 'vrijheid van meningsuiting'. Het Klokhuis maakte een aflevering over dit onderwerp en gastspreker Gusta Olivier-Vonk vertelt hierin over haar oorlogsverhaal.

Tijdens de oorlog werd de vrijheid van meningsuiting stevig ingeperkt. Daardoor onstonden illegale bladen die in het diepste geheim moesten worden rondgebracht. Hierin stond het verboden nieuws. Nieuws dat gericht was tegen het nazi-regime. Gusta bracht deze bladen rond om te vechten tegen de nazi-propaganda die overal aanwezig was. 

 

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons