Eva Weyl (Radio 1, omroep MAX)

woensdag, 23 juni 2021

Eva Weyl (Radio 1, omroep MAX)

foto: Omroep Max

Ondanks haar hoge leeftijd geeft Eva Weyl nog altijd gastlesssen over haar tijd in Kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door de huidige maatregelen doet ze dat zelfs meer dan ooit. Via Zoom vertelt ze haar oorlogsverhaal op verschillende basisscholen, verspreid over heel Nederland en Duitsland.  

In de derde aflevering van de podcast Dor Hout vertelt Eva onder meer over haar tijd in Kamp Westerbork: “mijn overlevingsverhaal is een verhaal van geluk. Alléén geluk”, zegt ze tegen Mieke van der Weij. Ook reageert ze voor het eerst uitgebreid op Angela Merkel, die zich persoonlijk tot Eva Weyl richtte tijdens een toespraak afgelopen 5 mei en vertelt Weyl waarom ze haar Duitse nationaliteit terugvroeg.

Klik hier om naar de podcast te luisteren!

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons