Dit is de Kwestie (meerdere gastsprekers)

dinsdag, 02 april 2024

Dit is de Kwestie (meerdere gastsprekers)

In het programma 'Dit is de kwestie' worden hedendaagse morele dilemma's en ethische kwesties besproken en uitgediept. Op 19 en 26 maart 2024 werd een tweedelige aflveringreeks uitgezonden over het grootste oorlogsarchief van Nederland dat vanaf 1 januari 2025 openbaar en digitaal doorzoekbaar wordt. Hoe wenselijk is het dat iedereen vanachter zijn computer het mogelijk foute oorlogsverleden van familie of buren kan opzoeken?

In de twee afleveringen zijn meerdere gastsprekers van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers aan het woord. Hun ouders waren politiek fout. Rinke Smidinga, Jeroen Saris, Tanja Wolterbeek en Herman Schouten geven hun mening over het openbaar worden van de historische documenten. Daarnaast vertelt Miel Andriesse wat hij heeft aan het openbaar worden van het enorme archief. Zal hij daardoor ooit te weten komen wie zijn Joodse ouders hebben verraden? 

Klik hier om aflevering 1 te bekijken

Klik hier om aflevering 2 te bekijken

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons