Christina Nap-Hasselaar (Trouw)

dinsdag, 08 september 2020

Christina Nap-Hasselaar (Trouw)

Christina Nap-Hasselaar is één van onze oudste gastsprekers. Ze is geboren in 1924 en toen de oorlog uitbrak was zij 15 jaar.Gedurende de bezettingsperiode werkt Christina in Zevenaar als ambtenaar op het distributiekantoor en raakt zij als koerierster betrokken bij verzetsactiviteiten in Zevenaar en omgeving. Ze brengt als lid van de zogenaamde Groep Albrecht naast brieven en pakketjes met name mondelinge berichten over. Daarnaast is ze betrokken bij het in veiligheid brengen van neergestorte geallieerde piloten. Dit jaar maakte de Trouw een prachtige reportage over haar.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons