Betty Mock (Omroep Max)

maandag, 02 mei 2022

Betty Mock (Omroep Max)

Gastspreker Betty Mock werd in 1943 als baby door haar Joodse ouders afgegeven aan verzetstrijder Albert Wittenberg. Albert en zijn vrouw Janna ontfermden zich over haar, waardoor Betty de oorlog overleeft. Zelf moet Albert zijn verzetswerk met de hoogtste prijs betalen. Hij wordt in 1944 opgepakt, vervolgens gedeporteerd en in 1945 vermoord.

In de documentaire 'vergeten helden uit de voormalige kolonien' wordt het leven van Albert uitgelicht. Betty Mock is ook in de documentaire te zien en vertelt over de man aan wie zij haar leven te danken heeft. Naast het verhaal van Albert Wittenberg zijn ook de verhalen van verzetstrijders Elisabeth Bergen en Leo Leshly in de aflevering te zien. Het is daarom de moeite waar om de hele aflevering te kijken.

Klik hier om naar de documentaire te gaan!

Van het verhaal van Albert Wittenberg is ook een indrukwekkende podcast gemaakt. 

Om de podcast te beluisteren, klik hier!

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons