Betty Mock (Het Parool en AT5)

woensdag, 09 september 2020

Betty Mock (Het Parool en AT5)

Ongeveer 5% van de Nederlanders was tijdens WOII actief betrokken bij het verzet. Dit waren de vrouwen en mannen die terugvochten tegen de nazi's, of hun leven op het spel hebben gezet door onderduikers in huis te nemen. Eén van deze personen was Albert Wittenberg. Hij redde het leven van Betty Mock door haar bij hem in het gezin onder te laten duiken. Hierdoor kan zij haar verhaal tot op de dag van vandaag navertellen via het Landelijk Steunpunt Gastsprekers. Onlangs werd er een straatnaam na Albert Wittenberg vernoemd. Betty was hoogstpersoonlijk bij deze onthulling. 

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons