Betty Mock en Rob Moscou (KRO-NCRV Kruispunt)

maandag, 25 januari 2021

Betty Mock en Rob Moscou (KRO-NCRV Kruispunt)

Betty Mock en Rob Moscou verloren door de Holocaust hun ouders en tientallen andere verwanten. Beiden werden ze als kind gered door verzetslieden. Zij ontmoetten elkaar in 1946 als geadopteerde kleuters in een Gooise familie. Tot op de dag van vandaag onderhouden zij een intensieve band. Maar terwijl de één alles over het dramatische verleden te weten wil komen, heeft de ander de neiging dat weg te stoppen. De filmmakers gaan met Moscou en Mock op reis door hun leven. Een zoektocht naar het antwoord op vragen die Betty en Rob ruim een halve eeuw uit de weg zijn gegaan. De documentaire is te zien op NPOstart.

Zowel Rob als Betty zijn aangesloten bij het Landelijk Steunpunt Gastsprekers. Zij vertellen hun persoonlijke oorlogsverhaal in de klas. 

Klik hier om de documentaire te bekijken!

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons