Corona-nieuws voor gastsprekers

vrijdag, 13 maart 2020

Corona-nieuws voor gastsprekers

 

Geachte gastspreker,

Hopelijk bent u gezond en niet getroffen door het Coronavirus. Het is jammer dat vele geplande gastlessen voorlopig niet door kunnen gaan. En dat uitgerekend in dit bijzondere jaar van 75 jaar bevrijding! Maar uw gezondheid en het nationale belang om het Coronavirus te beteugelen is nu van het grootste belang. Bij deze informeren wij u over de laatste ontwikkelingen rondom gastlessen en het Steunpunt Gastsprekers.

 

Communicatie via de website en mail

De richtlijnen van de overheid gelden ook voor Herinneringscentrum kamp Westerbork. Het museum én de kantoren zijn gesloten en medewerkers werken thuis. Om die reden kan het Steunpunt Gastsprekers geen telefoon aannemen. Wij communiceren daarom via de mail en onze website www.steunpuntgastsprekers.nl . De website is bij uitstek een goed middel om u snel en efficiënt op de hoogte houden. Kijkt u daarom de komende tijd vooral regelmatig op de website voor de laatste ontwikkelingen.

  • • Algemene informatie voor alle gastsprekers leest u voortaan op de website.
  • • Persoonlijke informatie die alleen voor u van toepassing is wisselen we uit via de mail.

Mocht u desondanks toch graag telefonisch contact willen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of vul het contactformulier op de website in) en dan bellen we u terug.

Gastlessen en Corona

De ontwikkelingen rond Corona gaan snel, maatregelen volgen elkaar in rap tempo op. Inmiddels zijn alle scholen gesloten. Daarom zijn alle gastlessen tot en met 6 april geannuleerd.

  • Is de annulering definitief?

Waarschijnlijk gaan de meeste scholen de gastlessen daadwerkelijk annuleren en worden de lessen niet ingehaald op een ander moment.

  • Kunnen scholen een gastles verplaatsen?

Ja dat kan. Indien de school de gastles wil verplaatsen, dan kunnen zij in onderling overleg met u een nieuwe datum plannen. Wij adviseren u om dan een datum te kiezen ná half mei, zodat er een ‘veilige marge’ is met het oog op mogelijke toename van Corona de komende tijd.

  • Wat moet u doen als u een nieuwe afspraak met een school heeft gemaakt?

Indien u met school een nieuwe datum heeft afgesproken, dan geeft u dat door aan het Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Wat moet u doen als u niet zelf wilt overleggen?

Wilt u liever niet zelf met school overleggen, of wilt u niet verplaatsen? Geeft u dat dan door aan het Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • • Wat gebeurt er met de lessen in de periode vanaf 7 april?

Vooralsnog blijven de gastlessen vanaf 7 april gewoon ingepland staan.

We hebben het RIVM gevraagd wat verstandig zou zijn in de situatie van u als (oudere) gastspreker in combinatie met schoolklassen. Het RIVM adviseert ons om niet voorbarig te handelen en nu nog geen maatregelen te nemen voor de periode vanaf 7 april. We blijven de ontwikkelingen nauwgezet volgen en volgen daarbij de adviezen zoals die door de overheid en het RIVM worden gegeven.

  • • Wanneer weet u wat u mag verwachten over gastlessen in april en mei?

Zodra er nieuwe informatie is of ontwikkelingen zijn leest u dat op de website.

 

We hopen met de genomen maatregelen een bijdrage te leveren aan het waarborgen van uw gezondheid en het nationale belang om het Coronavirus te beteugelen. Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking!

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons