Corona-nieuws voor gastsprekers

dinsdag, 01 september 2020

Corona-nieuws voor gastsprekers

Beste gastsprekers,

Een nieuw schooljaar is weer van start gegaan, maar de omstandigheden maken dat we nog steeds beperkt lessen kunnen inplannen. Vanaf 29 september zijn er opnieuw stengere coronamaatregelen ingevoerd en daardoor hebben wij besloten dat lessen in de klas t/m 20 oktober geen doorgang kunnen vinden. Vanaf 21 oktober kan dat in principe wel, maar wij hebben docenten geadviseerd pas weer lessen aan te vragen vanaf midden november. Dit omdat we de kans groot achten dat de huidige maatregelen verlengd worden

Helaas dwingt de huidige situatie rond het Coronavirus ons om ook de komende maanden voorzichtig en terughoudend te zijn. Want uw gezondheid en het nationale belang om het virus te beteugelen is nog steeds van groot belang. Ondanks dat de scholen weer open zijn, is het voor velen van u eenvoudigweg niet verstandig om in de klas te komen. De meeste gastsprekers zullen daarom voorlopig nog geen gastlessen verzorgen.

Daarnaast bieden wij na 20 oktober echter wél ruimte waar dat kan. Sommige gastsprekers zien namelijk wel mogelijkheden voor het hervatten van een gastles in de klas, mits dit op een veilige manier kan en op voorwaarde dat de anderhalve-meter-regel gegarandeerd wordt. Wij merken dat ook scholen mogelijkheden zien. Het Steunpunt Gastsprekers zal per school beoordelen of de wens voor échte gastlessen in de klas haalbaar en qua veiligheid ook verantwoord is. De richtlijnen die de overheid en RIVM voor het onderwijs hebben opgesteld gelden daarbij als absolute voorwaarde waaraan school zich moet houden. Er zullen dus op kleine schaal wel degelijk gastlessen worden verzorgd in de klas.

De digitale gastlessen zijn een prima alternatief gebleken, waarbij de scholen enthousiast waren. Tot nu toe hebben we 44 digitale gastlessen verzorgd. Het lijkt er op dat digitale gastlessen in de toekomst blijvend zullen zijn, hoewel met mate en voor specifieke situaties.

Voor overleg en contact kunt u weer bellen met het Steunpunt Gastsprekers op telefoonnummer 0593 – 592600. Meestal is één van de medewerkers (Jelmer of Sipke) op kantoor aanwezig. Mailtjes naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden dagelijks gelezen.

*zie voor meer gedetailleerde informatie de website van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/voortgezet-onderwijs

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons