Merlyn Frank (De Volkskrant)

dinsdag, 01 december 2020

Merlyn Frank (De Volkskrant)

Het gaat tegen alle natuurlijke instincten in om je kinderen in de handen van vreemden weg te geven. Toch hebben duizenden vaders en moeders deze beslissing genomen tijdens de oorlog. Het was een gevolg van de toenemende vervolging die ouders dwong tot de moeilijkste beslissing ooit. En het laat zien hoe heftig die vervolging was.

De dagen erna moeten slopend zijn geweest. Een eindeloze reeks vragen drong zich op: Waren de mensen aan wie ik mijn kind heb mee gegeven wel te vertrouwen? Waar zit mijn kind nu? Zit mijn kind nu weggestopt op een klein zoldertje? Krijgt het wel goed te eten? Had ik mijn kind niet bij me moeten houden? Heb ik wel het goede gedaan? enz, enz.

Soortgelijke vragen moeten ook door het hoofd zijn gegaan van Abraham en Koosje Frank. Zij gaven hun dochter Merlyn, en zoontje Philip mee aan studenten van het Utrechtse verzet. De volkskrant schreef er een aangrijpend artikel over in hun reeks bevrijdingsverhalen. Als gastspreker vertelt Merlyn haar verhaal al jaren op scholen.

Mediakit

Wenst u in contact te komen met een ooggetuige of gastspreker? Bespreek uw wensen met het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
06-21 95 52 68.

Heeft uw wens betrekking op Kamp Westerbork, neemt u dan contact op met onze collega’s van Kamp Westerbork via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0593-592600.

steun ons